دندانپزشـــــــــــکیDENTISTRY
 
قالب وبلاگ

 

o        پرکردگیهای آمالگام مدت زمانی نیاز دارند که کاملاً سفت و سخت شوند بنابراین حداقل تا دو ساعت از خوردن غذا ( يا وارد كردن فشار زياد و محكم سائيدن دندان ها به هم ) با دندان تازه پرشده خودداري‌فرمائيد و تا 8 ساعت از سمت دیگر غذا خورده شود . پس از ترمیم حداقل 24 ساعت بعد جهت پالیش و صاف کردن زبریها و بلندی به مطب مراجعه شود.

 

o        پس از پر كردن دندان هنگامي كه بي حسي دندان تمام مي شود دردي شروع مي شود كه در بعضي مواقع نياز به مصرف يك يا دو مسكن براي تسكين دارد ،توجه داشته باشيد كه اين درد موقتي است و معمولا نياز به پيگيري جدي ندارد .در صورت تداوم درد و نياز به مصرف مكرر مسكن لازم است مطلب را با دندانپزشك خود مطرح نمائيد

 

o        دندان شما تا مدتي (سه تا پنج هفته )به سرما و گرما حساس است.حساسيت دندان به سرما و گرما هفته به هفته كمترمي شود نه روز به روز.

 

o        اگر حساسيت دندان شما درآغاز چندان زياد نبوده ولي با گذشت زمان حساسيت دندان بيشتر شده است دندان بايد از نظر نياز به عصب كشي بررسي شود .

 

o        در بعضي مواقع پوسيدگي دندان بقدري عميق مي باشد كه تا نزديكي عصب دندان رسيده است . درمواردي كه دندانپزشك احتمال آلودگي اتاق عصب را زياد بداند (دراصطلاح عموم پوسيدگي به عصب رسيده باشد )اقدام به درمان عصب كشي ( درمان ريشه ) مي نمايد .ولي در بعضي موارد با توجه به بعضي عوامل (مثل درد نداشتن دندان ، باز نشدن قطعي اتاق عصب پس از برداشت پوسيدگي ،دادن يك شانس براي حفظ حيات دندان و جلوگيري از كارهاي پر رفت و آمد و بالطبع پر هزينه عصب كشي دندانپزشك اقدام به ترميم و پر كردن مشروط دندان‌مي‌نمايدودرمان عصب كشي را مشروط به بروز دردهاي پيوسته و يا مكرر مي نمايد . لذا درچنين موارديكه دندان به صورت مشروط پرمي شودبايدانتظارمسئله دردبعدي رادرنظرداشته باشيد .

Ø      به طور خلاصه در اين گونه پر كردگي ها چنانچه دچار درد يا مشكلات ديگر گرديديد ، اقدام به عصب كشي خواهد شد، در صورتيكه درد بوجود نيايد ،دندان با همان ترميم و پر كردن انجام شده به عملكرد طبيعي خود ادامه خواهد داد. از اين گونه دندان ها ساليانه راديوگرافي تهيه نمائيد .

 

Ø     

Ø      -دوام يك پر كردگي به چند عامل بستگي دارد :

 

Ø      +وسعت وعمق پر كردگي و كلفتي يا نازكي ديواره هاي سالم دندان كه در اطراف پر كردگي وجود دارد .(دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شکننده با آن خصوصاً در تر میمهای بزرگ نظیر پسته ، فندق ، یخ ، ته دیگ ، استخوان ، شکلاتهای سفت ، آب نبات و... مجاز نمیباشد زیرا باعث شکستن ترمیم یا دیواره های باقیماندۀ دندان میگردد)

 

Ø      +رعايت بهداشت دهان و دندان (دندانهای ترمیم شده می توانند مجداً پوسیده شوند بنا براین رعایت بهداشت دهان و دندان نظیر مسواک زدن و کشیدن نخ دندان ومصرف دهان شويه الزامیست )

 

Ø      +نوع تغذيه(از نظر مصرف مواد غذايي شيرين وغذاهاي سفت )

 

Ø      +رابطه دندانها با يكديگر( در موارديكه تعدادي از دندانهاي آسيا از دست رفته باشند فشارهاي جويدن بيشتر به دندانهاي جلو منتقل شده و احتمال شكستن يا كنده شدن ترميم بيشتر مي شود .

Ø      در موارديكه لبه دندانهاي جلو توسط مواد همرنگ ترميم گردد احتمال شكستن در اثر خوردن مواد غذايي سخت خيلي زياد است ).

 

Ø      +دقت و مهارت دندانپزشك .

 

Ø      +نوع ماده پر كننده (سفيد يا نقره اي ، شركت و كشور سازنده مواد )

 

Ø      +عادات بيمار (مثل دندان قروچه ،روي هم فشردن دندانها به طور ناخود آگاه ) 

 

Ø      + كسانيكه دندان هاي خود را با مواد سفيد و همرنگ ترميم مي نمايند لازم است بهداشت دهان بهتر و كامل تري داشته باشند مرتب از نخ دندان استفاده کرده و مواد قندي و شيرين كمتري در طول شبانه روز مصرف نمايند

 

[ پنجشنبه سیزدهم بهمن 1390 ] [ 11:39 ] [ دکتر محمد زمانی ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

مطالب دندانپزشکی بزبان ساده جهت استفاده عموم

دکتر محمد زمانی دندانپزشک فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران(ملی سابق)
سال 1370
امکانات وب
  • قالب وبلاگ